Régiből újat: Design lámpa? Gyerekjáték!

designlampa joie vivre


Redesign vendégbloggerünk, Joie Vivre most a gyerkőceinek készített egy lámpát amit a Brémai muzsikusok és az Mlamp ihletett. Mindemellett Joie-nak egy izgalmas híre is van, melyre a poszt végén derül fény!

Régóta szemezgetek az Mlamp különleges lámpáival, melyek annyira izgalmasak, hogy magam is meg akartam próbálkozni valami hasonló előállításával. Persze, csak a magam gyermeteg módján, és nem porcelánnal kísérletezve, hanem a jóval olcsóbb és bőségesen készleten lévő műanyaggal. A fiaimnak rengetek apró, műanyag kis játékuk van, és egy ideje kerülgettem őket.  Egyre biztosabb voltam benne, hogy a megfelelő lélektani pillanatban le is csapok néhányukra. Így lett a projekt része a fent látható röfi, boci, bari, lovacska és tyúkocska.

Mi kell hozzá?

Műanyag állatok

Ikeás lámpatest és bura

építési ragasztó, cellux

sprayfesték és alapozó

kontaktragasztó

textil a lámpabura befedéséhez

Lépések:

A kisállatokat egy drasztikus mozdulattal, sniccer segítségével középen félbevágtam, de egyben hagytam a fejüket. Szétnyitva a műanyag testet, fel tudtam őket húzni az Ikeában vásárolt  lámpatestre.  Ezután, építési ragasztó segítségével összeragasztottam a farukat, és celluxszal összeszorítva, eltettem őket pihenni egy napra, hogy időt adjak a ragasztó megkötésének. A ragasztó lehetőleg legyen oldószeres, mert a vizes bázisú ragasztót a sprayfesték fel fogja oldani!

Másnap, leszedtem a celluxot és lefújtam az állatokat műanyagra való sprayfesték alapozóval. Miután megszáradt, szintén spayfestékkel színt fújtam rá, több rétegben.
Míg száradt, nekiálltam a szintén Ikeából hazahozott lámpabura testreszabásához.
Kiszabtam az anyagot, két-két centit hagyva a végeken.

Ezután, behajtottam a végeket és kontaktragasztóval a lámpaburához erősítettem.

A végein levágtam az anyagból, hogy szebben simuljon, visszahajtottam és szintén a burához erősítettem.

A kiálló foglalat helyénél egy-egy lyukat fúrtam a textilbe.

Összeállítottam a lámpát. Kész is a brémai muzsikusok inspirálta design lámpa a srácoknak!

A lámpát Joie Vivre állította össsze. Hasonló projektekkel kapcsolatban kérdezzétek őt a Kicsi Ház blogon keresztül.Valamint! Ha nem akartok bütykölni, de szeretnétek redesign bútorokat, lakberendezési kiegészítőket, akkor kukkantsatok be Joie Vivre frissen megnyílt boltjába, a Bohohome-ba!


Elkészítetted? Megmutatnád? Ha igen, akkor írj nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül!

Egy hozzászólás a Régiből újat: Design lámpa? Gyerekjáték! - [ ra/re ]

  1. […] a Bohohome-ban, illetve a blogján. Joie Vivre a Design Bazárra is ír: a legfrissebb cikkét a műanyag állatkákból készült lámpát pedig itt olvashatjátok. 2011. május 26., blog, life as it is, […]


Hozzászólás:

You must be logged in to post a comment.