Archívum

2011-06
Szavazzatok a legjobb boroscímkére!
2011.06.30

Emlékeztek a Magyar Fesztiválok Bora elnevezésű címketervezési pályázatra? A szervezők rengeteg pályázatot kaptak, úgyhogy most a közönségen a sor, hogy eldöntse: melyik legyen a győztes címke.

Régiből újat: elnyűtt pólókból szőnyeg
2011.06.30

Joie Vivre vendégbloggerünk nyaralni volt, jól kipihente magát és most újult erővel vetette bele magát az újrahasznosításba, valamint a szőnyegszövésbe.

Esküvőszezon: last minute tippek a vendégeknek
2011.06.29

Dübörög az esküvőszezon: egy ismerősöm épp most mondta, hogy júniusban négy esküvőre volt hivatalos. Ez egyfelől remek hír, hiszen az esküvőkön mindig ott lebeg a hosszan tartó boldogság ígérete, nem beszélve a finom ételekről és a táncos zenékről.

Felfedezések: kézzel készült cipők
2011.06.28

Úgy gondoltam, hogy ma nézzünk körül a kézműves / iparművész életnek egy olyan szegletében, ami nem kap annyi reflektorfényt, mint például a ruhák. Ezt egy picit méltatlannak tartom, mert egy szép és kényelmes cipőt elkészíteni legalább akkora kihívás, mint egy ruhát.

Potya Dolgok: nyerj vagány táskát Lengyel Zsuzsitól!
2011.06.27

A mai Potya Dolgok szívemnek igen kedves: régóta áhítozok egy Lengyel Zsuzsi-táskára. Mivel én nem játszhatok a Potya Dolgok játékban, ezért csak irigykedni tudok, hogy közületek lesz valaki olyan szerencsés, hogy nyer egy ilyen vagány táskát a következő egy hétben.

2 az 1-ben: kabát és hálózsák hajléktalanoknak
2011.06.24

Ennek a posztnak az lehetne az alcíme, hogy “amikor a design találkozik a szociális érzékenységgel, szükséggel”, amely szemlélet szerintem rendkívül fontos és állandóan fejleszthető.

Csináljuk együtt a gyerekkel: girlandok mindörökké!
2011.06.23

Mamazon vendégbloggerünk újra akcióba lendült a gyerkőcökkel, s mi több egyúttal újrahasznosítottak is: a sokszor kukákban landoló újságpapírokból varázsoltak szülinapi dekorációt.

Bemutatkozik: Fruit of Care
2011.06.22

A vasárnapi WAMP-on sétálgatva belebotlottam a Fruit of Care standjába, és elámultam. A céget már régóta ismertem, az általuk készített kézműves termékeket pedig már többször láttam a neten, és most végre vasárnap élőben is láttam mindazt, amiről ez a cég szól.

Kedvenceim: csíkos, pöttyös, virágos
2011.06.21

Most az én szerelmeimről lesz szó: a csíkokról, pöttyökről és virágokról. A szerelem már legalább húsz éve tart, gimnázium kezdete óta – és azóta töretlen. Persze, voltak időszakok, amikor másokkal – mint például a kockás és az egyszínű – is ismerkedtem, de mindig visszataláltam az igazihoz.

Vidám hétfő: kiskert a kocsiban
2011.06.20

Ez aztán tényleg felvidít. Hogyan hasznosítsuk a lerobbant kocsit a legjobban? Nem ám vinni a bontóba – legyen belőle hercig kiskert a ház előtt!