Archívum

2011-04
Hogyan legyünk design-felkészültek a szombati Critical Mass-ra?
2011.04.29

Szombaton újra bringás óriás-demonstráció: ismét koncentrálódnak a biciklisek a belvárosban. Ez tökéletes alkalom a bringás-design megfigyelésére, ami már nem korlátozódik csupán a bicikligumiból készült táskákra és ékszerekre, sőt! De kezdjük az alapoknál!

Csináljunk tavaszi madárkalitkát!
2011.04.28

Most nem arra kell gondolni, hogy egy lepkehálóval felszerelkezve fogjunk az erdőben madarat, de még a motoros fűrészt sem kell elővenni egy masszív fa etető létrehozásához.

Gulliver az óriások közértjében
2011.04.27

Ez itt egy zacskó gyümölcstortácska. Nagyon egészséges, mert 70 százalékkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. Ugye, most már mindjárt mindenkinek kedve lenne feltépni a zacskót és betömni a szájába a tortácskákat.

Anyu, boldog napot!
2011.04.26

Vasárnap – május elsején – nemcsak, hogy nem dolgozunk, de még anyák napja is lesz. Ez az egyik csúcsnapja a virágárusoknak: a városban sétálgatva rendszeres a kígyózó sor látványa a virágosoknál. Valamiért én nem vagyok annyira vágott virág párti: nagyon szépek, de szegények hamar meghalnak, nem beszélve arról, hogy jobb lenne nekik egy kiskertben, semmint az én vázámban.

Last minute húsvéti díszítés
2011.04.22

Ha eddig nem volt időnk tavaszi-húsvéti hangulatba ringatni magunkat és/vagy a lakásunkat, akkor itt egy szupergyors és egyszerű díszítési projekt, ami most érkezett a drótpostával.

Régiből újat: tükröm, tükröm
2011.04.21

Tegnap már áradoztam arról, hogy mennyire csodálom azokat, akik egy lerobbant bútorból képesek valami újat és szépet kihozni. Hát most ennek lehetünk tanúi: ma debütál új vendégbloggerünk, Joie Vivre, aki a Kicsi Ház blogjában eddig már számos bútordarabnak adott új életet.

Reciklálás: új életet a bőröndnek! 2.
2011.04.20

Emlékeztek? Február elején írtam Katie Thompsonról, aki régi bőröndöknek ad új életet kanapék, ülőkék és puffok formájában. Újabb bőrönd-újrahasznosítóra akadtam: fürdőszobai polcokat és háziállat-fekhelyeket készít bőröndökből a kanadai lovenostalgicwhimsy.

Kulissza: kukkantsunk be az Mlamp-hez!
2011.04.19

Az Mlamp Dob utcai műhely-boltjában inspiráló a hangulat: a régi csészék, lámpaernyők, bolhapiacos kávésdobozok és Barbie babák jól megférnek egymás mellett. Ez Fatér Mária birodalma, aki a másfél éve debütált Mlamp tervezője.

Vidám hétfő: miniterrárium-mánia
2011.04.18

A világ angolszász felén nagy a divatja mostanában a miniterráriumoknak, melyek igazából üres üvegek mohával és némi zölddel beültetve. Igazából érthető is: a növények élvezetéhez, vagy a kertészkedési tudás csillogtatásához (avagy éppenséggel fejlesztéséhez) nem mindig áll rendelkezésre egy kert, vagy balkon; ilyenkor léphet színre a miniterrárium.

Húsvéti láz: keressünk ajándékot nem túl drágán!
2011.04.15

Persze, persze: tudjuk, hogy sem a nyuszi, sem a kis pelyhes csirke nem hoz ajándékot, de azért mégis olyan jó, ha e kis helyes szőrös állatoktól kapunk valami apróságot. Vagy esetleg egy személytől. És ami a még jobb: ha mi lepünk meg másokat egy helyes kis tavaszi semmiséggel.