Archívum

2011-03
Nyuszis kitűzőt húsvétra!
2011.03.31

Bizony, közeleg a húsvét, a tojáscsirkék, leharapott-fülű csokinyuszik, vödörvizes locsolások ideje. A magam részéről a fentieket meghagynám másoknak, és inkább egy cuki nyuszis kitűzővel hangolódnék rá erre a tavaszi ünnepre.

Tavaszi zsongás 5: valamit a gyereknek is!
2011.03.30

Felöltöztettük magunkat és a biciklit. Na és a gyerek?! Ő meztelenül rohangáljon? A design, az egyedi termékekre való nyitottságot nem lehet elég korán kezdeni.

Boltmustra: Salon de Boheme
2011.03.29

Szentendre főterétől egy kisebb kőhajításnyira, a Péter Pál utcában van Szép Szidónia tervező szalonja, a Salon de Boheme, ahol a “a vidéki élet bája kortárs divattal elegyül”. Egyszerre rusztikus és modern, légies és praktikus és nem utolsó sorban egy szép és nyugodt szelete az életnek, ahol még van idő vaskos magazinok lapozgatására.

Vidám hétfő: egy kis aprósággal meglepem magam, magam
2011.03.27

Néha kell ez: egy pici kis apróság, egy ez, egy az, amitől vidám lesz a nap, a hét esetleg az év. (Ez utóbbihoz lehet, hogy egy nagyobb apróság kell, de ki tudja: a gyémánt gyűrű sem feltétlenül nagy, mégis sokan örülnek neki.)

Indul a Gozsdu piac!
2011.03.25

Vasárnap újra megnyitja kapuit a Gozsdu Bazár: in concreto kapuit, hiszen a Gouba néven ismert, heti rendszerességű élménypiac a Király és a Dob utcát összekötő, nemrég felújított passzázsban található.

Kulcstartó száraz faágból
2011.03.24

A száraz faág nem csak arra jó, hogy a kutyusnak dobáljuk, és ő meg visszahozza, vagy arra, hogy szalonnasütésnél erre tűzzük a hagymát.

Tavaszi zsongás 4: indul a bicikliszezon!
2011.03.23

Miután felöltöztünk a tavaszra ideje az induló bicikliszezonnal is foglalkozni. Ha már sikerült leporolni az ülést, felfújni a gumikat és a bemelegítő kört megtenni, nézzük, mit is szerelhetünk (még) rá a járgányra.

Bemutatkozik: Vidó Nóri építész és formatervező
2011.03.22

Egy ágas-bogas erdőre emlékeztet ez a fenti szék, amit Vidó Nóri építész tervezett. Nóri építészként a házakon kívül tervezett már asztalt, széket, kanapét, ágyat, még lámpát is. Formatervezőként most a konyhába kívánkozik, ami nem is meglepő: ha éppen nem a rajzasztalnál ül, akkor Moha és Sáfrány néven gasztrobloggerkedik.

Vidám hétfő: szomszédolás Zágrábban
2011.03.21

A múlt hétvégén Zágrábba vetett a sors és a vonat. Most jártam ott életemben először és elbűvölt a belváros: nemcsak azért mert sok kedves régi ház és nyüzsgő piac van, hanem mert egy kilométeres körzetben rengeteg tervezői – és design boltot találtam.

Reciklálás: széket, táskát, ékszert cukorkapapírból
2011.03.18

Azt hiszem, eddig ez a kedvenc újrahasznosított tárgyam. Maga az ötlet Emiliano Godoy, amerikai tervezőé: egy egyszerű fa vázra tervezett egy huzatot. Itt a huzaton van a hangsúly: a huzat ugyanis ezernyi cukorkás papírból készült.