Archívum

2011-02
Vidám hétfő: ma ne keljünk fel!
2011.02.28

Ugye! Nem mindig van kedve felkelni az embernek, főleg így a tél végén kellene kipihenni a téli fáradalmakat. Ráadásul mennyivel jobb úgy lefeküdni és felébredni, hogy vidám párnák vesznek körül.

Reciklálás: mosószeres flakonból teherautó
2011.02.25

Ha belegondolunk abba, hogy egy év alatt mennyi műanyag flakont használunk el (mosószer, mosogatószer és egyéb tisztítószerek), akkor kiderül, hogy egy egész kamion-flottánk lehetne már.

Szívecskés gyűrű drótból
2011.02.24

Ma ékszerkészítésbe fogunk: egy szív alakú gyűrű lesz – remélhetőleg – erőfeszítéseink eredménye. A mai Csináld velünk! különlegessége, hogy most első alkalommal – és nem utoljára – magyar kézműves fogja a kezünket a kreatív kalandok közepette.

Designbolt négy keréken
2011.02.23

Most egy kicsit irigykedem a Portland-ben élőkre. Milyen fantasztikus lenne, ha nemcsak a fagyi, krumpli és hagyma jönne házhoz lakókocsin és teherautón, hanem design tárgyak, kézműves termékek és esetleg még használt ruha is.

Tegye fel a kezét, aki szívesen dolgozna itt!
2011.02.22

Vagy mit szólnátok egy flakonos irodához? Esetleg óriástányéroshoz? Vajon melyik környezet serkentené jobban a munkát?

Hamupipőke megromlott és élvezi: felvennéd?
2011.02.22

Szegecses tündérmese-cipő Swarowski kristályokkal és törött tükördarabokkal (netán a Hófehérkéből?) Nem szokványos darab az biztos.

Vidám hétfő: az eszcájg a konyhán kívül
2011.02.21

Gondolkodtatok már azon, hogy a konyhai eszközöket mi másra lehet még használni a főzésen és evésen kívül?

Vasárnapi program: az év első WAMP-ja
2011.02.18

Vasárnap, február 20-n újra kinyitja kapuit a Wasárnapi Művészpiac, a WAMP! Az év első vására rögtön farsangi-kiadás: a farsangra való tekintettel maszkverseny is lesz, pompás nyereményekkel.

Innovativitás díjat nyert a meska.hu
2011.02.17

A leginnovatívabb vállalkozás díját nyerte el a kézműves – és iparművész termékek kereskedelmével foglalkozó meska.hu egyik tulajdonosa, Porst Réka.

Zsebnotesz maradék papírokból
2011.02.17

Nyilván mindenki járt már úgy, hogy égre-földre keresett egy darab papírt, amire a nagyon fontos információt, adatot, esetleg a bevásárlólistát írhatja, de épp akkor, épp ott nem volt semmi, még egy cefet újságpapír sem. Adott tehát az igény, és hozzá az, hogy a háztartásokban többnyire vannak semmire sem kellő papírok, feleslegesen kinyomtatott oldalak, apró kartondarabok.